Marti, OCTOMBRIE 19, 2021

Vizită de lucru la obiectivele de investiții ale SC Apă Canal 2000 SA

Pentru a se asigura de bunul mers al investițiilor și reabilitărilor executate sau aflate în curs de execuție, primarul Cristian Gentea a făcut o vizită de lucru la trei dintre obiectivele ce se regăsesc în planul de dezvoltare și modernizare pentru 2020 al SC Apă Canal 2000 SA.
Edilul, însoțit de către directorul general al societății Mihail Marinescu, a vizitat SPAP Smeura, stația de pompare care deservește zonele Centru Nord, Spital Pediatrie, cartierele Trivale și Popa Șapcă.
Stația a fost reabilitată integral, lucrările fiind executate în regie proprie de către operator. Prin reabilitarea echipamentelor din stația de pompare apă potabilă Smeura, utilizatorii din zonele mai sus menționate vor beneficia de un serviciu îmbunătățit în ce privește alimentarea cu apă în regim de continuitate, prin asigurarea unui debit și a unei presiuni constante, eliminând astfel fluctuațiile sau întreruperile nedorite.
A fost, de asemenea, vizitată Stația de Tratare a Apei Budeasa, acolo unde se află în curs de execuție, prin programul de investiții, linia de tratare a nămolului, având ca rezultat o apă limpezită, cu o calitate superioară. Investiția, începută în luna mai 2020, cu finalizare în ianuarie 2021, este necesară încadrării în cerințele europene pentru păstrarea calității mediului, în scopul dezvoltării durabile.
Primarul Gentea a verificat și modul de execuție a obiectivului de investiții ce vizează extinderea rețelei de apă și de canalizare menajeră pe strada Radu Ionescu din municipiul Pitești. În cadrul acestei lucrări, începute în octombrie 2020 și având termen de finalizare în ianuarie 2021, cele zece gospodării situate pe strada respectivă vor beneficia de o rețea de apă și canalizare modernă, pe lungimea de conductă de 400 m, valoarea investiției fiind de 338.500 de lei fără TVA.