Marti, OCTOMBRIE 19, 2021

TERMO CALOR CONFORT S.A. EXECUTĂ SILIT RESTANȚIERII

TERMO CALOR CONFORT S.A. EXECUTĂ SILIT RESTANȚIERII

 

TERMO CALOR CONFORT S.A. reamintește utilizatorilor că asociaţiile de proprietari, precum şi proprietarii apartamentelor din condominiile respective au obligaţia respectării prevederilor Legii nr. 196/2018. Amenzile sunt uriaşe pentru cei care nu respectă prezenta lege.

Printre articolele semnificative se evidențiază următoarele:

• cei care întârzie să îşi plătească întreţinerea sau acumulează datorii pot fi în situaţia de a avea apartamentul ipotecat;

• proprietarii vor putea fi executaţi silit pentru neplata datoriilor;

• fiecare asociaţie de proprietari trebuie să aibă un singur cont bancar.

Având în vedere că o serie de asociații de proprietari, agenți economici și titulari de convenții individuale de facturare a energiei termice în sistem centralizat continuă să nu-și plătească facturile, TERMO CALOR CONFORT S.A. le atrage atenția că vor fi somați și executați silit, prin executor judecătoresc, dacă nu își achită restanțele către societatea furnizoare.

Pentru a nu mai ajunge în această situație, în care restanțierii să fie executați silit, să le fie executate bunurile, să li se pună poprire pe conturi, să plătească și cheltuielile de executare, precum şi taxele de publicare în Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară, societatea Termo Calor Confort S.A. face apel către toți beneficiarii sistemului centralizat de furnizare a energiei termice să-și plătească cu celeritate facturile de energie termică.

Toate eforturile privind activitatea de producere și furnizare energie termică sunt mult îngreunate de debitele restante ale asociaţiilor de proprietari/locatari.

Având în vedere derularea procesului de recuperare a creanțelor și aducerea la cunoștință proprietarilor de apartamente situația financiară în care se află asociația, aceștia din urmă au motivat că și-au plătit cheltuielile către administrator și nu înțeleg de ce nu au ajuns banii la furnizori. Ca urmare a celor prezentate, s-au făcut demersurile necesare către Inspectoratul de Poliție al Județului Argeș, motiv pentru care s-a dispus începerea urmăririi penale pentru săvârșirea infracțiunilor de delapidare și înșelăciune, fapte prevăzute și pedepsite de art. 295 alin. 1 raportat la art. 308 alin. 1 și art. 224 alin. 1 cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod Penal.

Ca urmare a măsurilor luate pentru recuperarea creanțelor, societatea informează că nu se vor face excepții cu privire la creanțele utilizatorilor, acestea urmând a fi puse în executare cu precădere până la finalul anului 2021, situație în care aceștia vor suporta și cheltuielile de executare silită.

TERMO CALOR CONFORT S.A. va respecta întocmai prevederile legale și va lua toate măsurile necesare în vederea realizării drepturilor și îndeplinirii obligaţiilor ce-i revin potrivit acestora.

Societatea mulțumește tuturor clienților care își achită în termenul scadent facturile și nu înregistrează datorii față de furnizorul de energie termică și îi invită și pe ceilalți să procedeze similar.