Vineri, SEPTEMBRIE 25, 2020

ȘTIRI DE INTERES PUBLIC

ȘTIRI DE INTERES PUBLIC

Începând cu data de 10.10.2017, se execută lucrări pentru amenajarea unei treceri de pietoni denivelată pe strada Decebal, în faţa Colegiului Tehnic Dimitrie Dima, cartier Războieni. Vă rugăm să circulaţi în zonă cu viteză redusă!
De asemenea, în data de 11.10.2017 se vor executa lucrări pentru montarea unui semafor cu buton la trecerea de pietoni de pe strada Egalităţii, în fața Colegiului Național Zinca Golescu.
Ne cerem scuze pentru disconfortul creat!
 

Angajații Serviciului de Iluminat Public au început zilele trecute montarea sistemelor de iluminat festiv pentru Sărbătorile de iarnă.
Acțiunea se va desfășura și pe parcursul lunii noiembrie, urmând ca în data de 1 decembrie să fie aprins iluminatul ornamental.
 

Începând cu data de 10.10.2017, Primăria Municipiului Pitești prin Serviciul Public de Exploatare a Patrimoniului pune la dispoziție cetățenilor o rețea de internet wirelles gratuit în Piața Primăriei. Sunt disponibile 3 hotspot-uri prin care utilizatorii se pot conecta la internet, acoperindu-se astfel întreaga zonă centrală.
 

În ședința de Consiliu Local din data de 10.10.2017 s-a adoptat o hotărâre privind prelungirea, până la data de 03.02.2018, a unor contracte de închiriere de teren, ocupat de construcţii provizorii, pentru desfăşurarea activităţilor comerciale, teren situat în strada Griviței.
Prelungirea contractelor de închiriere a fost solicitată de către agenții economici, în ședința consiliului local din data de 28.09.2017.
După expirarea acestui termen strada va fi redată traficului pietonal, avându-se în vedere amplasarea unor elemente de mobilier urban pentru îmbunătățirea aspectului urbanistic al zonei.

La ședința ordinară a Consiliului Local, de ieri 10.10.2017, au fost aprobate mai multe proiecte importante pentru comunitate.
Proiectul de preluare a unui teren de la Ministerul Tineretului și Sporturilor pentru amenajarea unui nou teren de sport în apropiere de stadionul "Nicolae Dobrin", rectificarea bugetară pentru plata salariilor profesorilor din oraș, organizarea mai multor activități specifice sărbătorilor de iarnă, inclusiv amenajarea Orășelului Copiilor în Parcul Lunca Argeșului etc.
Vă vom ține la curent în continuare în legătură cu acțiunile și proiectele avute în vedere în interesul comunității.
 

În ultimii ani, asociațiile de proprietari de pe raza municipiului Pitești au adresat atât Primăriei Municipului Pitești, cât și SC Salpitflor Gren SA, cereri pentru tăierea sau executarea unor lucrări de întreținere a arborilor din jurul blocurilor de locuințe și nu numai. Numărul cererilor este foarte mare, unele asociații revenind cu solicitări de acest tip în fiecare toamnă și primăvară. Astfel, doar în primele opt luni ale anului 2017 au fost înregistrate la sediul Primăriei 215 cereri.
Dorim să precizăm că fiecare cerere având ca obiect toaletarea/tăierea arborilor aflați pe domeniul public este analizată la fața locului de o comisie special constituită, iar lucrările de toaletare se efectuează numai în perioada de repaus vegetativ. Astfel, în teren lucrările se realizează cu o oarecare întârziere, dată fiind suprafața și, implicit, numărul mare de arbori asupra cărora se intervine, precum și numărul de solicitări.
De aceea, rugăm cetățenii orașului nostru să dea dovadă de înțelegere, iar reprezentanții asociațiilor de proprietari care au depus deja cereri pentru întreținerea arborilor aflați în jurul blocurilor să revină cu o nouă cerere doar dacă vor să semnaleze cazuri de copaci bătrâni, bolnavi, înclinați, care prezintă pericol de prăbușire.