Vineri, SEPTEMBRIE 25, 2020

Romania Science Week 17 decembrie - Colegiul Național „Ion C. Brătianu” orele 11.00-17.00

Romania Science Week este primul târg de științe desfășurat la nivel național. Scopul evenimentului este de a promova publicului larg științe precum matematica, fizica, astronomia, chimia, biologia și alte discipline. Proiectul este dedicat copiilor de la cele mai fragede vârste, elevilor, dar și adulților. Pe parcursul mai multor zile, în diferite orașe din România, se vor realiza ateliere cu experimente interactive menite să facă științele accesibile.
Intrarea la eveniment este liberă, acțiunea fiind realizată exclusiv prin voluntariat, cu ajutorul unor sponsori care le împărtășesc viziunea asupra educației.
Proiectul a fost inițiat de Eliza Casapopol (absolventă a Colegiului Național ”Ion C. Brătianu”) și Sandor Kruk, de la Universitatea Oxford din Marea Britanie, cu scopul de a sprijini educația alternativă din România, după modelul târgurilor de științe din occident. Participanții vor descoperi o altă latură a științelor, diferită de cea din sălile de clasă, prin experimente distractive, educative și interactive. De asemenea, proiectul își dorește să reunească actuali elevi și profesori cu absolvenți români, actualmente studenți la universități prestigioase din România și din străinătate. Aceasta initiativă va crea legături într-un cadru informal între voluntarii proiectului, care se pot materializa printr-o relație de mentorat în viitor.
Pe parcursul zilelor în care se va desfășura proiectul, vor avea loc diferite ateliere pe diverse teme științifice, conduse de voluntari. Fiecare atelier va prezenta câte un experiment sau demonstrație la care publicul poate participa activ. Voluntari de la universități renumite precum Oxford, Cambridge, University College London, Universitatea din București, vor colabora cu actualii elevi de liceu și cu profesorii acestora.
Prima ediție a evenimentului “Romania Science Week" este realizată în colaborare cu Colegiul Național „Ion C. Brătianu” din Pitești, Societatea Știintifică Brătianu, Colegiul Național „Vasile Lucaciu” din Baia Mare și cu organizația ”Teach for Romania”. Donațiile strânse pe parcursul evenimentului vor fi direcționate către organizația nonguvernamentală ”Teach for Romania”, al cărei scop este promovarea educației de calitate în școlile și mediile defavorizate ale României.
Vă asteptăm în Pitești, pe 17 decembrie, la Colegiul Național „Ion C. Brătianu”, între orele 11.00-17.00, ca împreună cu prietenii sau familia să explorați laturi inedite ale științelor!