Joi, OCTOMBRIE 1, 2020

Reabilitare Piața Primăriei

Primăria Municipiului Pitești a demarat, în această săptămână, lucrările pentru proiectul „Reabilitare Piața Primăriei", după traversarea tuturor etapelor necesare, proiectul fiind inițiat în urmă cu doi ani, la cererea publicului piteștean și primind toate aprobările legale cerute de normele în vigoare.
Lucrările se vor desfășura pe o suprafață de 13.500 mp și constau în refacerea zonei pietonale, pe etape: pavaj ornamental din dale de granit 25-25 cm, strat de șapă semi-umedă de înaltă rezistență pentru granit, dale din beton de ciment, strat din piatră spartă, strat din balast, nisip anticapilar cu grosimea de 5 cm.
Zona de bănci va fi extinsă prin montarea unor rigle din lemn plastifiat, iar în spătarul băncuțelor se vor monta prize USB pentru încărcarea telefoanelor mobile.
De asemenea, dozele si cablurile vor fi înglobate în beton.
Spațiul verde va fi reamenajat și dotat cu sisteme de irigare performante.
Se are în vedere amplasarea corpurilor de iluminat în pavaj, atât pentru marcarea circulației, cât și pentru iluminatul arhitectural al clădirilor monument istoric din zonă, dar și realizarea unui sistem de internet prin wi-fi gratuit pe întreaga suprafață a pieței.
Refacerea pieței presupune și amplasarea a 3 ecrane LED, astfel încât transmisiunile în direct de la diverse competiții sportive naționale sau internaționale, cât și ale unor evenimente importante de la nivelul municipiului să poată fi vizionate cât mai ușor.
Stâlpii de iluminat vor fi relocați și vor fi prevăzuți cu sursă de lumină - tip L.E.D, de culoare gri, urmând să dispară cablurile aeriene. Alimentările acestora se vor realiza subteran, iar toate instalațiile electrice se vor realiza îngropat, în tuburi de protecție.
În zonă se va amenaja un grup sanitar subteran, care va fi dotat cu lift pentru persoane cu dizabilități. Toate obiectele sanitare vor fi de tip anti-vandalism.
Intrarea în Filarmonica Pitești (Centrul Multifuncțional) va fi reamenajată prin montarea unui portal (copertină), confecționat dintr-un material metalic și placat cu plastic opac. Zonele laterale, de la nivelul pardoselii și până la balcon, se vor închide cu sticlă securizată și panouri LED.