Marti, OCTOMBRIE 19, 2021

Primarul Cristian Gentea a depus jurământul de onoare, alături de consilierii locali

„Mulțumesc piteștenilor care au crezut în cuvântul dat lor, care mi-au arătat susținerea și m-au onorat cu încrederea. Acum am întărit prin jurământ că îmi voi respecta promisiunea.
Voi fi primarul tuturor piteștenilor, sunt determinat, am forța și curajul de a începe transformarea orașului pe care îl iubim. Voi fi acolo unde am promis – în stradă, în cartiere, printre oameni.
În Primărie, politica mea și a echipei mele este cea administrativă!”
a declarat noul primar al Piteștiului, Cristian Gentea.
În 19 noiembrie 2020, plenul noului Consiliu Local s-a reunit în ședință pentru validarea și constituirea forului municipal deliberativ după alegerile locale din septembrie. Au depus jurământul: primarul Piteștiului, Cristian Gentea, și 20 din cei 23 de consilieri locali ale căror mandate au fost validate. Ceilalți 3 consilieri vor depune jurământul în viitoarea ședință de consiliu. Ședința a fost prezidată de decanul de vârstă, fostul primar și actualul consilier local Cornel Ionică, secondat de cei mai tineri consilieri locali, conform Codului Administrativ.
Ceremonia s-a desfășurat în prezența prefectului Emanuel Soare, a parlamentarilor argeșeni, a primarilor de orașe și de municipii din Argeș, a președintelui Asociației Comunelor Argeș.
Mediul universitar, prin rectorii celor două universități piteștene, Universitatea din Pitești și Universitatea „Constantin Brâncoveanu”, dar și mediul de afaceri argeșean, prin președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură și cel al Asociației Oamenilor de Afaceri, au dat un semnal de încredere în noua echipă administrativă a municipiului reședință de județ.
„În următorii patru ani, energia și timpul  meu vor fi dedicate lor, vecinilor, prietenilor, oamenilor din oraș pe care îi cunosc mai puțin sau nu-i cunosc deloc. Vreau să mă ridic la nivelul așteptărilor lor. Iar peste patru ani, Omul de Cuvânt care am promis să fiu să primească un vot administrativ și nu politic din partea piteștenilor! Atunci voi fi cu adevărat mulțumit!” a mai declarat primarul Cristian Gentea.
Lista consilierilor locali care au depus jurământul:
1. Ionică Constantin Cornel – PSD
2. Tudosoiu Dumitru – PSD
3. Șerb Dragoș Andrei - PSD
4. Preduț Mariana Tatiana – PSD
5. Dumitrescu Dan Mihai – PSD
6. Apostoliceanu Sorin – PNL
7. Coteț Mihai – PNL
8. Stan Ana – PNL
9. Irimia Tiberiu Gabriel – PNL
10. Tofan Gelu - PNL
11. Șerbănoiu Răzvan Ionuț – PNL
12. Dumitrașcu Maria Cătălina – PNL
13. Mihăilescu Mihai Ioan – USR PLUS
14. Plecanciuc Florin – USR PLUS
15. Nedelcu Darius Sebastian – USR PLUS
16. Gherase Ionuț – USR PLUS
17. Miu Barbu – USR PLUS
18. Chivu Virgil – Dumitru – USR PLUS
19. Dinu Dănuț – PMP
20. Coman Sorina Marilena - PMP
Manifestarea, organizată în format restrâns și în timp limitat, în condițiile impuse de restricțiile în vigoare privind prevenirea și limitarea infecției cu SARS CoV2, a fost transmisă live pe pagina de facebook a Primăriei Municipiului Pitești.
Video - https://fb.watch/1S8cNpozJM/