Vineri, SEPTEMBRIE 25, 2020

Noutăți de la serviciile publice și societățile comerciale aflate în subordinea Consiliului Local al Municipiului Pitești

Serviciul Public de Exploatare a Patrimoniului

Primăria Municipiului Pitești prin Serviciul Public de Exploatare a Patrimoniului a început în acest an de la jumătatea lunii octombrie, acțiunea de pregătire a orașului pentru sărbătorile de iarnă, prin realizarea iluminatului ornamental de sărbători.

Semaforul cu buton de la trecerea de pietoni din dreptul intrarii la Colegiul Ion C. Brătianu functioneaza in regim de galben intermitent incepand de astăzi, 31.10.2017, urmând ca de maine 1.11.2017, ora 7:00, să intre in regim normal de functionare.

Centrul Cultural Pitești

Centrul Cultural Pitești organizează lansarea volumului de poezie și proză Dialoguri în peștera cu bal(c)on, autori Eugen Evu, Monica Mihaela Minescu și Mihai Victor Asilom. Evenimentul editorial se va desfășura marți, 31 octombrie, de la ora 17.00, în Sala Ars Nova, din cadrul Centrului Cultural Pitești.

Centrul Cultural Pitești, prin Clubul de Istorie Armand Călinescu și redacția revistei-document Restituiri Pitești organizează colocviul cu tema O istorie a scrisului în Evul Mediu, în cadrul proiectului cultural-educativ, sub genericul Istorie și istorii cu Marin Toma. Dezbaterea, coordonată de redactorul-șef al revistei-document Restituiri Pitești, lector univ. dr. Marin Toma va avea loc joi, 2 noiembrie, de la ora 15.00, în Sala Simpozion, din cadrul Centrului Cultural Pitești.

Centrul Cultural Pitești organizează lansarea volumului cu tematică istorică, intitulat Cartea de Aur a Eroilor din Argeș și Muscel, de George Dănică. Originar din comuna Bălteni, județul Olt, autorul este absolvent al Facutății de Inginerie a Transporturilor București și a publicat până în prezent volumele Calendarele timpului milenar și Echilibre extreme. Evenimentul editorial va avea loc joi, 2 noiembrie, de la ora 17.00, în Sala Ars Nova, din cadrul Centrului Cultural Pitești.

Centrul Cultural Pitești organizează colocviul cu tema Toamna în horticultură, în cadrul proiectului cultural-educativ, sub genericul Armonie și stil de viață cu Adina Perianu. Manifestarea, coordonată de dr.ing. Adina Perianu, specialist în horticultură și promotor cultural se va desfășura marți, 7 noiembrie, de la ora 16.00, în Sala Ars Nova, din cadrul Centrului Cultural Pitești.

Centrul Cultural Pitești și Clubul Româno-Arab de Cultură și Presă organizează un dialog intercultural, coordonat de jurnalistul și scriitorul de origine palestiniană, Ahmed Jaber. Evenimentul, la care sunt invitați creatori și consumatori de cultură argeșeni, va mai cuprinde o lectură publică din creațiile literare ale participanților și va avea loc miercuri, 8 noiembrie, de la ora 16.00, în Sala Ars Nova, din cadrul Centrului Cultural Pitești.