Miercuri, OCTOMBRIE 27, 2021

Noutăți de la serviciile publice și societățile comerciale aflate în subordinea Consiliului Local al Municipiului Pitești

Filarmonica Pitești

Seară Beethoven. Imperialul şi Eroica la Filarmonica Piteşti
Filarmonica Piteşti organizează joi, 12 octombrie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncţional, un concert simfonic extraordinar cu program integral Beethoven. Alături de orchestra simfonică a instituţiei, dirijată de Theo Wolters, revine, ca solistă, pianista Luiza Borac, care va interpreta Concert nr. 5 pentru pian și orchestră în Mi bemol major, op. 73, Imperialul. În partea a doua, publicul va audia Simfonia nr. 3, Eroica.

Trupa Grimus la Acusticul de Weekend
Una dintre cele mai îndrăgite trupe de rock alternativ: GRIMUS! Au cantat în deschiderea concertelor legendarilor Queen la Bucuresti și Sofia. De-a lungul timpului au împărţit scena cu Red Hot Chili Peppers, Moby, Motorhead, Kasabian, Prodigy, Eros Ramazzotti, Garbage, Placebo, Roxette, Hurts, Deep Purple şi Sir Salman Rushdie. Prețul unui bilet, 25 de lei, respectiv, 20. Elevii și studenții au reducere 75%, respectiv 50%!


Centrul Cultural Pitești

Centrul Cultural Pitești, prin Clubul de Istorie Armand Călinescu și redacția revistei-document Restituiri Pitești organizează colocviul cu tema Incursiune în istoria loialității, în cadrul proiectului cultural-educativ, sub genericul Istorie și istorii cu Marin Toma. Manifestarea, coordonată de lector univ.dr. Marin Toma, redactor-șef al revistei-document Restituiri Pitești va avea loc joi, 12 octombrie, de la ora 15.00, în Sala Simpozion, din cadrul Centrului Cultural Pitești.

Centrul Cultural Pitești organizează lansarea cărții de versuri, sub genericul Sine Divin, Care M-asculți…, de Simona Vasilescu. Originară din municipiul Curtea de Argeș, autoarea a absolvit Facultatea de Construcții Civile, Industriale și Agrozootehnice din cadrul Universității București, precum și cursurile Școlii de Arte din Pitești, Secția Canto, fiind membru al Corului Ars Nova. A început activitatea literară încă din școala generală, iar în timpul facultății a participat la multe concursuri studențești de poezie, publicând până în prezent  trei volume de versuri. Evenimentul editorial, coordonat de poeta Denisa Popescu  se va desfășura joi, 12 octombrie, de la ora 17.00, în Sala Ars Nova, din cadrul Centrului Cultural Pitești.

Centrul Cultural Pitești organizează lansarea cărții cu tematică religioasă, intitulată Trecutul, Prezentul și Viitorul Lumii, de G.F. Gaudibert, tradusă în limba română de pastorul Constantin Aninoiu. Evenimentul editorial, susținut de pastorul Constantin Aninoiu va avea loc sâmbătă, 14 octombrie, de la ora 15.00, în Sala Ars Nova, din cadrul Centrului Cultural Pitești.

Primăria Municipiului Pitești, prin Centrul Cultural Pitești organizează sub egida Târgului Toamna Piteşteană, în perioada 13-15 octombrie, în Piața Vasile Milea, spectacole, după cum urmează: vineri, 13 octombrie, de la ora 17.00 – spectacol de folclor; sâmbătă, 14 octombrie, de la ora 17.00 - spectacol de muzică tânără; duminică, 15 octombrie, de la ora 17.00 - spectacol de folclor. Manifestările, coordonate de profesorul de canto popular Valentin Grigorescu și de cantautorul Tiberiu Hărăguș vor fi susținute de artiști și formații locale.