Miercuri, OCTOMBRIE 27, 2021

Noutăți de la serviciile publice și societățile comerciale aflate în subordinea Consiliului Local al Municipiului Pitești

Filarmonica Pitești

Concertul pentru vioară şi orchestră al lui Paganini interpretat de Ioana Cristina Goicea
Filarmonica Piteşti organizează joi, 28 septembrie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncţional, un nou concert simfonic. Alături de orchestra simfonică a instituţiei, dirijată de Alexandru Ganea, revine, ca solistă, violonista Ioana Cristina Goicea, care va interpreta Concertul nr 1 pentru vioară şi orchestră în Re major, op. 6 deNiccolo Paganini. În program mai sunt incluse şi Uvertura la Coțofana hoață de Gioachino Rossini şi Simfonia nr. 1 în do minor, op. 11, de Felix Mendelssohn-Bartholdy.

Rock alternativ cu trupa The Mono Jacks la Acusticul de Weekend
Filarmonica Piteşti organizează vineri, 29 septembrie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncţional, al doilea concert din această stagiune din seria „Acusticul de Weekend”.
Dacă acum o săptămână publicul a fost încântat de muzica celor de la „Coma”, este rândul celor de la „The Mono Jacks” să delecteze publicul cu acelaşi gen muzical: rock alternativ.
The Mono Jacks este una dintre cele mai bune trupe de gen, fiind înfiinţată în 2008 de solistul şi chitaristul Doru Trăscău. Trupa a trecut prin diferite componenţe, la momentul actual fiind alcătuită din Cristian Chiru (bass), Andrei Zamfir (chitarist) şi John Ciurea (toboşar) şi Doru Trăscău. În 2010 apare primul CD, „Now In Stereo”, urmat de EP-urile „Fortunes”, în 2011, şi „Gândurile remixed”, în 2012, primite cu entuziasm de public. Dintre videoclipuri amintim: „Woman”, „Gândurile”, „Tablou”, „Drumul” şi „ Un sfert de secundă”.
Au o bogată o bogată experiență de live, atât în cluburi, cât și la marile festivaluri: Sziget, Exit Festival, Eurosonic Noorderslag, ARTMania. Cel mai nou single, „Un sfert de secundă”, se va regăsi pe viitorul album de studio la care trupa lucrează în prezent.
Preţul unui bilet este 25 de lei, la categoria A, respectiv, 20 de lei, la categoria B, cu reduceri pentru elevi, studenţi şi pensionari de 75%, respectiv 50%.

Centrul Cultural Pitești

Centrul Cultural Pitești, prin Clubul de Istorie Armand Călinescu și redacția revistei-document Restituiri Pitești organizează lansarea noului număr al revistei-document Restituiri Pitești, publicație trimestrială a instituției. Evenimentul editorial se va desfășura marți, 26 septembrie, de la ora 14.00, în Sala Ars Nova, din cadrul Centrului Cultural Pitești.

Centrul Cultural Pitești organizează lansarea romanului Ștefan.Simfonia fantastică, de Mona Vâlceanu. Originară din Pitești, Mona Vâlceanu a predat limba și literatura română la unități de învățământ argeșene, este directorul Editurii Zodia Fecioarei, vicepreședintele Fundației Culturale Liviu Rebreanu și al Cenaclului literar Liviu Rebreanu. Evenimentul editorial va avea loc miercuri, 27 septembrie, de la ora 17.00, în Sala Ars Nova, din cadrul Centrului Cultural Pitești.

Centrul Cultural Pitești și Fundația literară Liviu Rebreanu organizează  lectura-spectacol din creația scriitoarei Maria Chirtoacă, sub genericul Pe lira timpului. Manifestarea, coordonată de poeta Allora Albulescu, președintele Fundației literare Liviu Rebreanu se va desfășura joi, 28 septembrie, de la ora 16.00, în Sala Ars Nova, din cadrul Centrului Cultural Pitești

Centrul Cultural Pitești organizează o nouă ediție a Clubului literar-artistic Mona Vâlceanu, avându-l invitat pe prof.univ.dr. Ilie Popa, președintele Fundației Culturale Memoria, Filiala Argeș cu prezentarea cărții Antologia poeziei închisorilor. Evenimentul, coordonat de scriitoarea și editorul Mona Vâlceanu va avea loc joi, 28 septembrie, de la ora 17.00, în Sala Ars Nova, din cadrul Centrului Cultural Pitești.

Centrul Cultural Pitești organizează un medalion artistic, dedicat Zilei Internaționale a Vârstei a III-a, susținut de Rodica Oprican, Violeta Dincă, Valentina Ungureanu, Bogdan Leca, Gina Dumitru, Alin Luțu, Mariana Popa, Nina Săvulescu și Ansamblul Folcloric Doruri Argeșene. Evenimentul, coordonat de profesorul de canto popular Valentin Grigorescu se va desfășura luni, 2 octombrie, de la ora 15.00, în Sala Ars Nova, din cadrul Centrului Cultural Pitești.

Centrul Cultural Pitești, Liga Scriitorilor Români-Filiala Argeș și redacția revistei Carpatica organizează o nouă ediție a Cenaclului Armonii Carpatine. Manifestarea, coordonată de redactorul-şef al revistei Carpatica, scriitorul Nicolae Cosmescu va avea loc miercuri, 4 octombrie, de la ora 15.00, în Sala Ars Nova, din cadrul Centrului Cultural Pitești.

Primăria Municipiului Piteşti, prin Centrul Cultural Piteşti organizează  ediţia a III- a a Festivalului Național de Muzică Folk  TRIVALE FEST.
Festivalul îşi propune promovarea muzicii folk, descoperirea persoanelor cu aptitudini muzicale ale genului și se va desfășura la Centrul Multifuncțional Pitești, situat în str. Calea București, nr.2, Pitești, județul Argeș, sâmbătă, 28 octombrie 2017, de la ora 18.00.