Marti, OCTOMBRIE 26, 2021

Depunere de coroane, prilejuite de comemorarea a 31 de ani de la evenimentele din Decembrie 1989

🇷🇴Reprezentanți ai autorităților administrației locale și județene, ai societății civile, ai asociațiilor de revoluționari, militari, polițiști și jandarmi, precum și urmași ai eroilor revoluției anti-comuniste din România au participat, în Piața Vasile Milea, la o slujbă de pomenire și la depunerea de coroane, prilejuite de comemorarea a 31 de ani de la evenimentele din Decembrie 1989.
🇷🇴Unități din cadrul Garnizoanei Pitești au prezentat Onorul militar.
🇷🇴Primăria Pitești a fost reprezentată de o delegație condusă de primarul Cristian Gentea.
🇷🇴Din partea Instituției Prefectului Argeș a participat Prefectul Emanuel Soare, iar din partea Consiliului Județean, vicepreședintele Adrian Bughiu.
🇷🇴Primarul Cristian Gentea a transmis un mesaj, la 31 de ani după evenimentele din decembrie 1989:
"Recunoștință și respect profund din partea municipalității pentru eroii și martirii români ai evenimentelor sângeroase de stradă din 22 decembrie 1989!
Sunt zeci de ani în care ne-am dorit și am așteptat ca societatea românească să se vindece de racilele totalitarismului comunist și nu cred că astăzi tinerii care s-au aflat pe baricade sunt pe deplin mulțumiți de evoluție. Foarte mulți au motive de insatisfacție și-și părăsesc țara. Și totuși, schimbarea României este intensă, avem libertate, suntem parte a Uniunii Europene, avem parteneriate cu organizații și forțe democratice puternice, avem oportunități de dezvoltare și o mulțime de avantaje, de la cele geostrategice, la cele identitare culturale. Suntem, așadar, datori memoriei celor uciși în 1989, dar și nouă înșine să eliminăm confruntările interne sterile, atitudinile populiste și să ne regrupăm în jurul valorilor democratice pentru a întări repectul cetățenilor și, implicit, autoritatea instituțiilor statului.
Asta și-au dorit românii în 1989: o Românie în care să fie respectați și care să fie respectată!
Nu avem voie să uităm decembrie '89, cum nu avem voie să uităm niciun sacrificiu al celor care au murit sau au suferit pentru țara noastră!"