Marti, OCTOMBRIE 19, 2021

Depozitare necorespunzătoare a deșeurilor reciclabile!

Depozitare necorespunzătoare a deșeurilor reciclabile!

Rezultatul celor 24 de ore de la amplasarea insulelor destinate deșeurilor reciclabile nu este îmbucurător.

În recipientele destinate deșeurilor din hârtie/carton, plastic/metal și sticlă au fost depozitate, pe lângă materiale reciclabile, și deșeuri menajere.

De asemenea, au fost depozitate, lângă aceste containere, necontrolat, diverse deșeuri precum: obiecte sanitare, textile, deșeuri menajere, materiale reciclabile etc.

‼️Municipalitatea face apel către utilizatori să le folosească în mod corespunzător, exclusiv pentru depozitarea deșeurilor din plastic/metal, hârtie/carton sau sticlă și nu pentru deșeuri menajere sau alte tipuri de deșeuri.

👉Pentru a folosi spațiul de depozitare la maximum este recomandat să pliați/turtiți/împăturiți ambalajele!

⚠️NU se reciclează ambalajele din plastic/metal, hârtie/carton, sticlă care conțin urme de resturi alimentare!

♻Exemple de deșeuri reciclabile care se depozitează în aceste containere:

- Hârtie/carton: ambalaje din hârtie/carton de la alimente; cutii din carton de la încălțăminte, ziare, reviste, cartoane de ouă, pungi din hârtie, plicuri etc.

- Plastic/metal: recipiente din plastic (PET-uri); pungi din plastic; folie de plastic folosită ca ambalaj; doze și ambalaje din aluminiu; cutii de conserve și alte recipiente metalice etc.;

- Sticlă: ambalajele din sticlă, de diferite culori, provenite de la băuturi; borcane din sticlă (fără capac); flacoane din sticlă, ambalaje din sticlă de la produsele cosmetice etc.

🤝Pentru un Pitești curat este nevoie de muncă în echipă!

Pentru orice informații suplimentare sau pentru sesizări, nu ezitați să vă adresați operatorului Salubritate 2000 S.A., la următoarele contacte: tel: 0248636886, fax: 0248215308, e-mail: salubritate@gmail.com.