Miercuri, OCTOMBRIE 27, 2021

Declarații de presă - Teren sport "Aripi"

Primarul Cornel Ionică a inițiat primele demersuri pentru a ajunge la o înțelegere cu privire la terenul retrocedat în zona Bazei Sportive "Aripi".
Foștii proprietari au solicitat în 2005 retrocedarea unei suprafețe de 7500 mp, dar comisia de fond funciar a Primăriei Pitești a respins cererea pe motiv de acte incomplete. În 2007, aceștia s-au adresat instanțelor de judecată. În 2011 au fost puși în posesie de instanță pe o parcelă de 2483 mp, restul de suprafață urmând a fi despăgubită prin Fondul Proprietatea. Au solicitat aplicarea sentinței în 2013.
S-au făcut multe demersuri pentru protejarea patrimoniului municipiului. Pentru că, din diverse motive de legalitate, nu au putut primi act de proprietate, proprietarii s-au adresat din nou instanței în 2017, ieri, 14.05.2019,  punându-se în aplicare un ordin judecătoresc executoriu.
„Suntem determinați să găsim împreună cu proprietarii o soluție, urmează să aibă loc o evaluare a terenului și vom face tot posibilul pentru a salva Stadionul Aripi”, este declarația primarului Cornel Ionică.

Astăzi, 15.05.2019, a avut loc o întâlnire la fața locului și o primă discuție între proprietarii terenului și o comisie a municipalității condusă de primarul Cornel Ionică, luându-se în discuție două posibile soluții: achiziționarea terenului de către Consiliul Local ( în baza unei evaluări autorizate) sau punerea în posesie pe o suprafață aflată lângă terenurile de fotbal, fără a afecta activitatea bazei sportive.

Pentru video dați click aici