Sambata, OCTOMBRIE 16, 2021

Dăruiește naturii din energia ta! - Ora Pământului, sărbătorită la Pitești

Primăria Municipiului Pitești se alătură și anul acesta celei mai mari mișcări voluntare pentru mediu, Earth Hour (Ora Pământului), un eveniment internațional  organizat în ultima sâmbătă din luna martie a fiecărui an, începând din 2007.
Sâmbătă, 30 martie, în intervalul 20:30-21:30, va fi întrerupt iluminatul public în mai multe zone  din municipiu, cum ar fi Piața Primăriei sau câteva artere reprezentative ale orașului (acolo unde nu afectează siguranța publică și traficul).
Începând cu ora 20:00, „Grupul Folk P 620” al Centrului Cultural Pitești, coordonat de Tiberiu Hărăguș, va deschide un spectacol artistic dedicat acestui eveniment, susținut în aer liber, în fața primăriei. Programul va continua cu recitalul celor 110 copii din corurile Programului Național Cantus Mundi, coordonat de către Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, ce vor transmite, astfel, mesajul ce reunește peste 11.000 de copii și tineri, în mai mult de 80 de localități din 33 de județe din România, în această manifestare: „Dăruiește naturii din energia ta!”.
„Ora Pământului” are ca scop sensibilizarea utilizatorilor de energie electrică în fața problemei dioxidului de carbon emis în atmosferă la producerea acestui tip de energie. Evenimentul constă în stingerea luminii și oprirea aparatelor electrocasnice neesențiale timp de o oră, în mod voluntar, atât de către consumatorii individuali, cât și de instituții. În prezent, comunitatea de susținători ai acestui demers a atins 2 miliarde de oameni, în peste 7000 de orașe, din peste 152 de țări.