Duminica, SEPTEMBRIE 20, 2020

Continuă montarea dozatoarelor cu dezinfectant în scările blocurilor de locuințe

Astăzi, 08.04.2020, Primăria Municipiului Pitești continuă acțiunea de realimentare a dozatoarelor cu soluție dezinfectantă montate la intrarea în scările de bloc din municipiul Pitești.
S-a răspuns solicitărilor primite online sau la numărul de telefon 0248 984 și s-a intervenit în cartierele Trivale, Frații Golești, Prundu, Popa Șapcă, Exercițiu, Craiovei, Găvana și zona Nord, la un număr de 46 de blocuri și 100 de scări, pentru verificarea dozatoarelor montate și realimentarea lor.
De asemenea, acolo unde au fost semnalate disfuncționalități sau defecte de fabricație ale dispenserelor, s-a remediat problema, prin înlocuirea celor defecte, care vor fi returnate furnizorilor.
Facem precizarea că dozatoarele montate sunt, la fel ca oricare alte dispozitive existente pe piață, destinate utilizării lor ca recipiente pentru săpun lichid sau alt fel de soluție gelatinoasă, nefiind conceput un model special pentru soluții dezinfectante pe bază de alcool. Cu toate acestea, din totalul de peste 3700 de dozatoare, cele mai multe au funcționat fără probleme, ca recipiente pentru dezinfectantul folosit. Acesta este compus din alcool etilic denaturat (etanol) 70%, apă demineralizată și glicerină <1%, fiind avizat sanitar, ca igienizant (biocid) pentru mâini, cu utilizare nediluată, fără necesitatea clătirii.
Acțiunea de realimentare și/sau înlocuire a dozatoarelor va continua și în zilele următoare. Reamintim că orice sesizare privind eventualele disfuncționalități se poate face apelând numărul de telefon 0248 984, de luni până joi în intervalul orar 08:30 – 14:30 și vineri între orele 08:30 – 11:30.
Mulțumim pentru înțelegere!

Update 09.04.2020

Acțiunea de realimentare cu substanță dezinfectantă a dozatoarelor montate la intrarea în scările de bloc continuă și astăzi, acolo unde este nevoie acestea fiind înlocuite. Dozatoarele defecte sunt returnate furnizorilor.
Au fost verificate și realimentate dozatoarele din 48 de blocuri, 115 scări de bloc, pe lângă acestea fiind remediat un număr de 42 de sesizări primite, pe această temă, de la cetățeni. S-a acționat în zonele Prundu, Nord, Găvana, Banat, Trivale, zona CPL și au fost montate noi dispensere, acolo unde era nevoie.
Există și situații în care dispozitivele au fost vandalizate sau folosite necorespunzător, rezultând astfel disfuncționalități în dozarea dezinfectantului.
Rugăm administratorii asociațiilor de proprietari să sprijine efortul pe care municipalitatea îl face, prin aceste măsuri prevăzute în ordonanțele militare emise de guvern, implicându-se în vederea unei mai bune gestionări a materialelor distribuite cetățenilor de către Primăria Municipiului Pitești.