Marti, OCTOMBRIE 26, 2021

Conferință de presă a noului executiv al Primăriei Pitești

Astăzi, 23 decembrie 2020, a avut loc a doua conferință de presă a noului executiv al Primăriei Pitești, ultima din acest an calendaristic.
Edilul Cristian Gentea i-a prezentat, în deschiderea conferinței, pe cei doi membri ai echipei sale, recent numiți în funcție: Lucrețiu Tudor, Administrator Public al Municipiului Pitești, și Cristian Dumitru, Consilier Tehnic la Cabinetul Primarului.
Principalele subiecte prezentate public au fost legate de activitatea executivului administrației locale din ultima perioadă: semnarea contractului de concesionare a terenului public din Tudor Vladimirescu în vederea construirii unui pasaj rutier peste calea ferată de către dezvoltatorul privat al noului mall din zonă, recepția noii săli de sport a Liceului Teoretic „Ion Cantacuzino”, evoluția lucrărilor în cadrul proiectelor de reabilitare a Pieței Primăriei și a Bazinului Olimpic, precum și detaliile legate de metodologia implementării Proiectului Regional de Dezvoltare a infrastructurii de Apă şi Apă Uzată din judeţul Argeş.
Au fost prezentate măsurile adoptate pentru a veni în sprijinul cetățenilor în probleme precum evitarea aglomerației la ghișeele de la Direcția de Taxe și Impozite, prin crearea noului punct de distribuire a abonamentelor pentru elevi și persoane cu dizabilități, înființarea unor „puncte verzi” de colectare a deșeurilor sau ajutorul acordat familiilor aflate în dificultate.
Concluziile unei prime evaluări parțiale a situației financiare și juridice a Primăriei Pitești au fost, de asemenea, expuse reprezentanților presei locale, luându-se în discuție și aspecte referitoare la noua Hotărâre de Consiliu Local privind cuantumul stabilit pentru acordarea burselor școlare.
🔝A fost menționată alegerea primarului municipiului Pitești în Comitetul Director Național al Asociației Municipiilor din România, asociație apolitică ce cuprinde 103 municipii și sectoare ale Bucureștiului.
💬La final, primarul Cristian Gentea a răspuns întrebărilor venite din partea jurnaliștilor prezenți la conferință, mesajul acestuia reiterând dorința de transparență și deschidere pentru dialog.