Marti, OCTOMBRIE 19, 2021

Conferință de presă 20 aprilie 2021

Astăzi, 20 aprilie 2021, a avut loc, la Primăria Pitești, conferința de presă lunară, la care au participat, alături de primarul Cristian Gentea, cei doi viceprimari, Gelu Tofan și Mihai Mihăilescu, și administratorul local Lucrețiu Tudor.
Edilul Piteștiului a prezentat sinteza proiectului de buget pentru anul 2021, care va fi supus la vot în ședința de Consiliu Local din data de 22 aprilie. A fost, de asemenea, expus stadiul proiectelor aflate în desfășurare: reabilitarea Bazinului Olimpic, modernizarea infrastructurii de transport public, Parcul Lunca Argeșului 3. Propunerile și ideile generate de întâlnirile cu reprezentanții investitorilor din domeniul HoReCa, precum și cu specialiști în domeniul arhitecturii au fost menționate ca puncte de analiză pentru realizarea unui proiect unitar de dezvoltare a parcului.
Primarul Cristian Gentea a transmis principalele puncte de discuție pe care le-a ridicat în cadrul întâlnirii cu ministrul Cseke Atilla, a vorbit despre oportunitățile facilitate de susținerea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, dar și despre proiectul unui drum expres Mioveni – Pitești. A anunțat, de asemenea, lansarea unei consultări publice privind reconfigurarea utilitară a spațiului Piața Prundu.
Viceprimarii și administratorul public au răspuns întrebărilor presei locale, prezentând punctele prevăzute în proiectul de buget pe care le susțin cu precădere.
În privința celei de-a 44-a ediții a Simfoniei Lalelelor, edilul a precizat importanța de a trata cu seriozitate restricțiile impuse de hotărârea de guvern care prelungește starea de alertă și interzice manifestările publice în localitățile cu rată de infectare mai mare de 1,5 la mia de locuitori. Astfel, și în acest an, Piteștiul va marca încă o ediție a festivalului florilor fără niciun fel de manifestări sau evenimente publice:
„Piteștenii vor admira doar aranjamentele florale și o grădină de lalele în Piața Primăriei. În fiecare mare cartier va fi realizată câte o „colină de flori”. Simfonia Lalelelor este în tot orașul.
Nu vrem să oprim tradiția și, de aceea, vom revedea imagini din edițiile anterioare, le proiectăm pe cele viitoare și sper că voi face un cadou frumos piteștenilor, pe care îl voi transmite, prin intermediul dumneavoastră, al reprezentanților presei locale, concetățenilor noștri, vineri, în ziua care deschidea, în mod obișnuit, festivalul Simfoniei Lalelelor” – a declarat primarul Cristian Gentea.