Duminica, SEPTEMBRIE 20, 2020

Conferință de presă

Azi, 19.02.2020, la Primăria Municipiului Pitești, a fost organizată o conferință de presă, în care domnul primar, Cornel Ionică, a prezentat pe larg proiectul de buget al municipiului pentru anul în curs, proiect care va intra mâine în dezbaterea Consiliului Local pentru votul final.

455 de milioane de lei este suma pe care se fundamentează bugetul de venituri și cheltuieli. De asemenea, în acest an ar urma să înceapă implementarea efectivă a proiectelor cu finanțare europeană la care, din cauza procedurilor greoaie, s-a lucrat ani la rând. Au fost predate toate documentele, iar autoritățile centrale de management urmează să lanseze licitațiile aferente pentru proiecte cu o valoare totală de 397 milioane de lei pentru achiziția de autobuze electrice și hibride, fluidizarea traficului, modernizarea stațiilor de autobuz, amenajarea a două noi parcuri, reabilitarea unor unități de învățământ etc.

Din bugetul propriu și național, pe de altă parte, se va continua amenajarea de noi săli de sport, reabilitarea infrastructurii rutiere și fluidizarea traficului, reabilitarea școlilor, modernizarea locurilor de joacă, amenajarea de baze sportive noi, amenajarea de noi parcări și alte investiții necesare pentru întreaga comunitate.

Proiectul s-a aflat în procedură de dezbatere publică la sediul Primăriei și pe site-ul instituției, www.primariapitesti.ro, și poate fi consultat în detaliu accesând link-ul de mai jos
http://www.primariapitesti.ro/portal/arges/prim/portal.nsf/AllByUNID/bugetul-local-2020--proiect-00080AEA?OpenDocument&fbclid=IwAR1XrC-NgknlXXZ_K6txPKgPjOqI_n7wy1e_zc-S0GO3XKUtGh_jg-7a2f8