Miercuri, OCTOMBRIE 27, 2021

Concursul de Fotografie Piteștiul Meu - Clădiri și monumente din Pitești, ediția a II-a, 2017

Primăria Municipiului Pitești, prin Centrul Cultural Pitești organizează în perioada 10 noiembrie - 15 decembrie 2017, a doua ediție a Concursului de Fotografie, sub genericul „Piteștiul Meu”, cu tema „Clădiri și monumente din Pitești”, în vederea încurajării artei fotografice și din dorința realizării unei radiografii în imagini a vieții orașului nostru.
Se acordă următoarele premii:
PREMIUL I – 1200 lei
PREMIUL II - 800 lei
PREMIUL III - 600 lei
MENȚIUNE - 400 lei.
Calendarul concursului:
Înscrierea participanților: 10 noiembrie - 12 decembrie 2017
Jurizarea și anunțarea câștigătorilor: 14 decembrie 2017
Vernisajul expoziției și festivitatea de premiere: 15 decembrie 2017, ora12,00, în holul Primăriei Municipiului Pitești.
Condiţii de participare:
1. Concursul va avea o singură categorie, aceea de imagini foto digitale. Fiecare concurent poate participa cu maximum 5 lucrări, atât în format electronic, cât și în formă printată, la dimensiunea A4.
2. Participarea la concurs şi completarea formularului de înscriere implică acordul autorului ca materialele participante în concurs să poată fi folosite de către Primăria Municipiului Pitești, în scopul promovării concursului şi a realizării de materiale de prezentare a oraşului, cu menţionarea numelui autorului; depunerea formularului de înscriere reprezintă consimţământul autorului cu privire la această formă de utilizare, nelimitată în timp şi spaţiu.
3. Organizatorul va considera în mod automat că trimiterea unei fotografii şi completarea formularului reprezintă participarea concurentului la concurs şi că acesta este de acord cu regulamentul concursului.
4. Fotografiile trimise trebuie să fie originale, realizate de concurenţi. Organizatorul nu îşi asumă răspunderea pentru nicio fotografie însuşită în mod ilegal de către concurenţi; concurentul este unic responsabil pentru orice consecinţe directe sau indirecte care pot apărea ca urmare a participării cu fotografii la acest concurs.
5. Imaginile care nu respectă prevederile din regulament vor fi excluse din concurs.
6. Dosarul de participare va cuprinde:
- Formularul de înscriere (se descarcă de pe site-ul www.centrul-cultural-pitesti.ro)
- Fotografiile în format digital și printat.
7. Dosarele pot fi depuse până pe data de 12 decembrie 2017, la sediul Centrului Cultural Pitești, Strada Craiovei, nr. 2, Bloc G1, Imobilul Casa Cărții, însoțite de formularul de înscriere(care poate fi descărcat de pe site-ul oficial al Centrului Cultural Pitești, sau direct de la sediul instituției).
8. Jurizare şi evaluare. Fotografiile câştigătoare sunt alese în urma punctajului obţinut, acordat de membrii juriului.
9. Lucrările înscrise în concurs sunt apreciate după criteriile:
- creativitate
- originalitate
- estetica imaginii
- realizare tehnică
10. Câștigătorii vor fi anunțați public pe data de 14 decembrie 2017, festivitatea de premiere și vernisajul expoziției cu cele mai apreciate fotografii vor avea loc pe 15 decembrie 2017, ora 12, în holul Primăriei Municipiului Pitești.