Vineri, SEPTEMBRIE 25, 2020

Concert extraordinar West meets East - Enescu Menuhin Shankar

Filarmonica Piteşti organizează duminică, 22 octombrie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncţional, concertul extraordinar West meets East - Enescu Menuhin Shankar, susţinut de Alexandru Tomescu (vioară), Sânziana Mircea (pian), Rohan Dasgupta (sitar), Udhai Mazumdar (table) şi Bhaskar Das (bansuri).

În program: Ravi Shankar - „Prabhati” (în Raga Goonkali) pentru vioară și tabla, George Enescu - Sonata nr. 3 pentru vioară și pian în la minor,
*** - Raga & Tala pentru sitar, bansuri și tabla (compoziție de muzică clasică indiană),
Ravi Shankar – „Raga Piloo”, pentru vioara, sitar si tabla,
Ravi Shankar – „Morning Love”, pentru bansuri, vioara si tabla şi Udhai Mazumdar – „Tribute to the masters” pentru sitar, bansuri, vioară și tabla.

 West meets East. Enescu Menuhin Shankar este „un concert-eveniment, un mariaj muzical între Orient și Occident, ce aduce în premieră în România o muzică rară, creată acum 50 de ani din îmbinarea stilului clasic occidental cu cel indian”. Violonistul Yehudi Menuhin şi sitarul Ravi Shankar au generat o muzică nouă din împletirea ragas-urilor indiene cu melosul european. Muzica albumelor West meets East a fost compusă în cea mai mare parte de Ravi Shankar, pe baza unor ragas-uri indiene, concentrate la dimensiunea unor melodii occidentale. Yehudi Menuhin a completat creația lui Shankar în cursul pregătirilor, contribuind la formarea unui sound cât se poate de est-european. Albumele au apărut în milioane de exemplare pe toate meridianele. Primul dintre ele a câștigat, în 1968, Premiul Grammy pentru cea mai bună muzică de cameră.
La 50 de ani de la prima audiție, Alexandru Tomescu va readuce la lumină muzica lui Shankar, Menuhin și Enescu, într-o formulă excepțională: Udhai Mazumdar la table, Rohan Dasgupta la sitar și Bhaskar Das la bansuri (flaut de bambus) şi Sânziana Mircea la pian.

Turneul va oferi melomanilor o experiență rară și irepetabilă, așa cum au dorit Menuhin și Shankar acum 50 de ani. Concertele vor avea loc la Timișoara, Cluj-Napoca, Pitești și București.

Fiind un concert extraordinar, preţul unui bilet este 50 de lei, respectiv, 40 de lei, în funcţie de categoria locului. Elevii au reducere de 75%, iar studenţii şi pensionarii, 50%.