Marti, OCTOMBRIE 26, 2021

Cea de-a 44-a ediție a Simfoniei Lalelelor

Cea de-a 44-a ediție a Simfoniei Lalelelor stă, și în acest an, sub semnul vremurilor dificile pe care le traversăm cu toții – restricțiile impuse de pandemie fac imposibilă organizarea acestui festival emblematic pentru orașul nostru. Primăria Municipiului Pitești răspunde, astfel, întrebărilor numeroase primite în ultima perioadă din partea publicului fidel acestui eveniment: această ediție a festivalului florilor se va desfășura fără posibilitatea de a primi vizitatori sau de a organiza târgul de flori tradițional, nefiind permise niciun fel de manifestări sau evenimente publice.
Este, totuși, primăvară, iar florile ne bucură în orice circumstanță, așa încât, pentru ediția a 44-a, municipalitatea piteșteană și-a propus ca, în săptămâna Floriilor, să ofere comunității prilejul de a se bucura de frumusețea și de naturalețea florilor, de lalele în mod special, ca o recunoaștere a simbolului ce a supranumit Piteștiul „orașul lalelelor”.
Vom putea admira aranjamentele florale și grădina de lalele care vor împodobi Piața Primăriei. Pentru realizarea acestui spațiu dedicat frumuseții florilor, municipalitatea colaborează cu echipa care și-a demonstrat talentul și experiența în organizarea mai multor ediții ale festivalului Timfloralis. De asemenea, societatea Salpitflor Green pregătește aranjamente speciale pentru împodobirea zonei de centru a orașului, dar și pentru realizarea unei „coline de flori” în fiecare mare cartier.
Deși nu va fi organizat niciun eveniment special, imagini din arhiva edițiilor anterioare ale festivalului Simfonia Lalelelor vor rula, la final de săptămână, pe ecranul din Piața Primăriei, spre amintirea momentelor frumoase și în așteptarea viitoarelor ediții.