Sambata, OCTOMBRIE 16, 2021

Campania de primăvară de tăiere și toaletare a arborilor din Pitești va fi mai eficientă, odată cu achiziționarea de către administrație a unei automacarale performante

Pentru tăierea și toaletarea arborilor, pe raza municipiului Pitești, activitate care se desfășoară pe toată durata anului calendaristic, S.C. Salpitflor Green S.A., prin secția Spații Verzi, folosea un utilaj fabricat în 1995. Uzarea acestuia, neîncadrarea în normele europene din punct de vedere al poluării aerului, precum și lipsa pieselor de schimb au impus înlocuirea sa cu un utilaj nou.
Automacaraua nou achiziționată are o tehnologie de fabricație performantă, ceea ce va duce la reducerea cheltuielilor privind consumul de carburant și piesele de schimb, a timpului de deplasare și de intervenție la punctele de lucru, precum și a poluării  mediului înconjurător, încadrându-se în norme de poluare conform legilor în vigoare.
Costul achiziției este 1.309.000 lei cu TVA, utilajul are o garanție de 24 de luni, furnizorii fiind S.C. EUROBODY HYDRAULICS (ofertant lider) și S.C. VOLVO ROMANIA (subcontractant).