Luni, SEPTEMBRIE 28, 2020

Autobuz electric în testare la Pitești

Dragi Pitesteni,
Azi, la ora 12.00, a intrat in circulatie primul autobuz electric. Acesta va putea fi testat timp de 5 zile (30.05-03.06) pe 5 linii de transport public.
La prima cursa au participat invitati din partea presei, partenerilor si institutiilor implicate in proiect, iar dl. Primar Cornel-Constantin Ionica a prezentat detalii despre viitorul transportului electric, in Pitesti.
Accesul pe aceste curse va fi GRATUIT, iar programul perioadei in care acest autobuz va putea fi gasit in circulatie, pe trasee publice, este:
- 30 Mai: linia 19
- 31 Mai: linia 8
- 1 Iunie: linia 7B
- 2 Iunie: linia 13B
- 3 Iunie: linia 2
Avand in vedere ca municipalitatea doreste achizitionarea unui numar de 25 de autobuze electrice, accesand fonduri europene, se doreste testarea unor astfel de autobuze, astfel incat sa se identifice cea mai buna solutie care poate fi implementata.
Proiectul este inclus in cele 2 strategii de dezvoltare urbana, Strategia Integrata de Dezvoltare Urbana si Planul de Mobilitate Urbana Durabila, si va fi eligibil in cadrul Programului Operational Regional (POR) 2014-2020, Axa Prioritara 4, Obiectivul specific 4.1.

Calatorie placuta!