Sambata, OCTOMBRIE 16, 2021

Astăzi, 20 mai 2021, când municipiul Pitești aniversează 633 de ani de la prima sa atestare documentară, a avut loc vizita delegației Ambasadei Republicii Turcia la București, desfășurată la Prefectura Județului Argeș

Astăzi, 20 mai 2021, când municipiul Pitești aniversează 633 de ani de la prima sa atestare documentară, a avut loc vizita delegației Ambasadei Republicii Turcia la București, desfășurată la Prefectura Județului Argeș, în cadrul căreia E.S. doamna Füsun ARAMAZ, Ambasador al Republicii Turcia la București, s-a întâlnit cu reprezentanții autorităților centrale, județene și locale, în format reunit.
Membrii delegației au urat „La mulți ani!” Piteștiului și primarului municipiului, Cristian Gentea, discuțiile purtate în timpul acestei vizite de curtoazie vizând stadiul relațiilor bilaterale dintre cele două țări, pe diverse dimensiuni, precum cea culturală și economică, dar și privitoare la securitate sau turism.
În județul Argeș, Turcia este a treia țară, după Italia și Franța, în topul investitorilor străini, membrii delegației turce exprimându-și dorința ca aceste relații să fie întărite și noi legături, mai puternice, să fie create între municipiul nostru și alte orașe din țara celor două continente: Europa și Asia. Oaspeții au mulțumit deputatului Nicolae Georgescu pentru relația dezvoltată la nivel parlamentar între România și Turcia, accentuând faptul că județul Argeș beneficiază de o atenție specială, între municipiul Pitești și un oraș din Turcia fiind dorită o viitoare înfrățire.
După întâlnirea cu oficialitățile, E.S. doamna Füsun ARAMAZ, Ambasadorul Republicii Turcia la București, a participat la un eveniment cultural organizat la Muzeul Județean Argeș, sub egida Zilelor Municipiului Pitești.