Vineri, SEPTEMBRIE 25, 2020

Artiști consacrați și un film de colecție, în acest weekend, la Pitești

La finalul unei săptămâni dedicate muzicii și bunei dispoziții - miercuri, 28 august, Concert extraordinar de muzică populară al Orchestrei „Doina Argeșului” la Grădina de Vară, iar de azi, două zile de Privent Summer Mission Festival, în Parcul Lunca Argeșului - se anunță două evenimente culturale ce îi așteaptă pe iubitorii de poezie, muzică și lirism, dar și pe cei pasionați de arta cinematografiei și de capodoperele ei.
Astfel, vă reamintim că sâmbătă, 31 august 2019, de la ora 18:00, la Centrul Multifuncțional va avea loc spectacolul dedicat Zilei Limbii Române, organizat de Primăria Municipiului Pitești, prin Centrul Cultural Pitești, la Filarmonica Pitești.
Recitaluri de poezie și de muzică folk, Constantin Cotimanis, Ducu Bertzi, precum și alți artiști îndrăgiți sunt atracțiile serii, la un eveniment cu intrare liberă, în limita locurilor disponibile.
Duminică, 1 septembrie 2019, de la ora 18:00, la Cinematograful de artă „București” va fi difuzat filmul „Doctor Jivago” - o ecranizare impresionantă a celestului roman omonim de Boris Pasternak despre drama a doi îndrăgostiți din timpul Războiului Civil Rus. Regia îi aparține lui David Lean, în rolurile principale fiind Omar Sharif și Julie Christie.
Cu o coloană sonoră emoționantă, compusă de Maurice Jarre (care a primit una dintre cele cinci nominalizari ale filmului la Premiile Academiei) și beneficiind de prestații actoricești impresionante, „Doctor Jivago” este o adevărată minune a celei de-a șaptea arte.
Prețul unui bilet este de 8 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi.
Biletele pot fi achizionate și on-line, de pe platforma www.bilete.ro.