Marti, OCTOMBRIE 19, 2021

A doua zi a celei de-a 18-a ediție a Săptămânii Europene a Mobilității

În campania din acest an, aproape 3000 de orașe din 50 de țări vor participa cu activități care promovează mersul sigur pe jos și cu bicicleta, toate sub aceeași chemare la acțiune – „Mergi cu noi!”.
Angajații Primăriei Municipiului Pitești vor da un exemplu în acest sens, alegând, în ziua de vineri, 20.09.2019, să vină la serviciu doar pe jos, cu bicicleta sau cu mijloacele de transport în comun, renunțând la mașinile personale, acţiunea fiind menită să transmită mesajul necesității reducerii emisiilor de gaze de eşapament.
Piteștiul este unul dintre orașele care s-au înscris în campania anuală de promovare a formelor alternative de transport ecologic, iar piteștenii sunt invitați să se alăture milioanelor de alți europeni, prin decizia de a lăsa mașina personală acasă și de a merge la serviciu sau de a duce copiii la școală pe jos, cu bicicleta sau cu un mijloc de transport în comun, chiar și într-o singură zi din această săptămână.
Organizatorii campaniei doresc să reamintească cetățenilor europeni că mersul pe jos este plăcut, sănătos și gratuit. De multe ori, este și un mod de conectare pe parcursul unei plimbări liniștite. Când vorbim despre transport ecologic, mersul pe jos este modalitatea cea mai prietenoasă cu mediul de a parcurge orașele. Autoritățile locale încurajează mersul pe jos în zonele urbane, prin crearea de străzi pietonale sau de zone cu emisii reduse. Mersul pe jos este foarte benefic pentru sănătatea noastră, dar a merge pe jos înseamnă și a face puțin din ceea ce ne stă la îndemână pentru calitatea aerului din orașul nostru, pas cu pas.
Așa că...încalță-te comod și... MERGI CU NOI!