Marti, OCTOMBRIE 26, 2021

25 Octombrie - Ziua Armatei Române

25 Octombrie este o zi importantă pentru ţara noastră - Ziua Armatei României, sărbătoare cu o rezonanţă specială în conştiinţa şi istoria poporului român, moment cu valoare de simbol al împlinirii naţionale. La data de 25 octombrie 1944, ostaşii Armatei noastre eliberau localităţile Carei şi Satu Mare din Ardealul răpit prin Dictatul de la Viena.
 Noi, generaţiile care le-au urmat eroilor din primele două Războaie Mondiale, dar care nu i-au uitat, ne înclinăm cu respect şi recunoştinţă în faţa memoriei eroilor care şi-au pierdut viaţa pe câmpul de luptă.

Transmitem, totodată, un gând de preţuire veteranilor şi văduvelor de război. Armata este una dintre instituţiile care şi-au definit menirea şi împlinit destinul de a acţiona permanent în slujba poporului, în toate momentele fierbinţi ale istoriei naţionale.

Adresez cele mai calde felicitări şi urări de succes în activitate întregului personal al Armatei, precum şi celor aflaţi în rezervă sau în retragere şi, în mod special, veteranilor de război, de ieri şi de azi, ai Armatei noastre.

La mulţi ani!