Joi, OCTOMBRIE 17, 2019

Informații privind desemnarea președinților birourilor electorale ale secțiilor de votare și a locțiitorilor acestora

În contextul organizării și desfășurării în anul 2019 a alegerilor pentru Parlamentul European și a celor pentru alegerea Președintelui României, desemnarea președinților birourilor electorale ale secțiilor de votare și a locțiitorilor acestora se va face în ședință publică, prin tragere la sorți computerizată dintre persoanele înscrise în Corpul experților electorali.
Pot face parte din Corpul experților electorali persoanele care îndeplinesc condițiile prevăzute de art 16 alin. (1), (2) din Legea nr.208/2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale Permanente.
Admiterea în Corpul experților electorali se face:
1) pe baza avizului favorabil acordat de Autoritatea Electorală Permanentă pentru activitatea anterioară ca președinte al biroului electoral al secției de votare sau locțiitor al acestuia;
2) pe bază de examen, dacă nu a mai îndeplinit anterior funcția de președinte sau locțiitor al acestuia.
Persoanele interesate pot completa o cerere în acest sens, însoțită de o copie a actului de identitate și o copie a actului de studii, care va fi depusă fie la sediul Biroului Județean Argeș al Autorității Electorale Permanente din Piața Vasile Milea nr.1, fie la sediul Primăriei Municipiului Pitești din str. Victoriei nr.24, intrarea B, Compartiment Relații Publice.
       
Cererile tip pentru persoanele interesate pot fi obținute dând click.
1. Cerere admitere CEE cu aviz favorabil 
2. Cerere admitere CEE cu examen