Duminica, OCTOMBRIE 17, 2021

Evenimente cultural-educative și de dezvoltare personală, pregătite de către Centrul Cultural Pitești

📚Noi evenimente cultural-educative și de dezvoltare personală, pregătite de către Centrul Cultural Pitești, sunt oferite publicului piteștean on-line, pe pagina oficială de Facebook a instituției și pe site-ul oficial (www.centrul-cultural-pitesti.ro), pentru perioada 11-15 ianuarie 2021:
• Prelegerea cu tema „Eminescu” - proiectul cultural-educativ „Teme culturale în emoții raționale”, susținut de scriitorul, eminescologul și profesorul de limba și literatura română Lucian Costache.
• Prelegerea cu tema „Diversitatea și Unitatea Existenței. Contribuții ale științei, fiosofiei și teologiei” - proiectul cultural-educativ „Cultură și Credință în Societatea Contemporană”, susținut de conf. univ. dr. Marius Andreescu, de la Facultatea de Drept a Universității Pitești.
• Prelegerea cu tema „Eminesciana” - proiectul cultural-educativ „Reflecții la reflexii”, coordonat de scriitorul și profesorul de limba și literatura română Marin Rădulescu.
• Prelegerea cu tema „Istoria prin ochii învinșilor: Aztecii” - proiectul cultural-educativ „Istorie și istorii cu Marin Toma”, susținut de redactorul-șef al revistei-document Restituiri Pitești, dr. Marin Toma, eveniment care va avea loc live, pe pagina oficială de Facebook a Centrului Cultural Pitești, joi, 14 ianuarie, de la ora 14:00.
„Cucerirea Americii Latine de către trupele europene creștine a însemnat și dispariția a două mari imperii: aztec și incaș, despre care știm foarte puține lucruri; istoria a fost scrisă atunci de cronicarii celor care au învins și aproape tot ce cunoaștem azi, în Occident, despre aztecii de atunci se datorează acestora. (…) În 1519 aztecii domneau peste câteva milioane de oameni, care vorbeau limbi diferite, pe un teritoriu vast: de la Oceanul Pacific la Golful Mexic și din centrul Mexicului până în Guatemala. Ce a urmat apoi a dus la schimbarea întregii istorii a lumii pentru secolele viitoare”, spune, spre a ne capta atenția asupra subiectului acestei inedite prelegeri, Marin Toma.
• Prelegerea cu tema „Ion Neculce. Letopisețul Țării Moldovei (1661-1743)” - proiectul cultural-educativ „Limba Română Literară de-a Lungul Timpului”, susținut de scriitoarea și profesoara de limba și literatura română Iudita Dodu Ieremia.
• Prelegerea cu tema „Sub zodia eminesciană”, în cadrul Clubului literar-artistic „Mona Vâlceanu”, coordonat de scriitoarea, editorul și profesoara de limba și literatura română Mona Vâlceanu.
• Medalionul cultural sub genericul „Personalitatea complexă a Luceafărului poeziei românești”, susținut de interpreta de romanțe Mariana Claudia Filipescu și de scriitoarea și profesoara Maria Chirtoacă.
• Dialogul cu tema „Profil de autor – George Baciu” -  proiectul cultural-educativ „Gânduri, Rostiri, Scrieri”, coordonat de poeta Denisa Popescu, avându-l invitat pe profesorul, scriitorul, doctorul în istorie, publicistul și redactorul-șef al Revistei ”Suflet Românesc” George Baciu.
• Prelegerea cu tema „Cele cinci limbaje ale iubirii” - proiect de dezvoltare personală „Lumea interioară între mit și știință”, coordonat de promotorul cultural Alexandra Grigorescu, având-o invitată pe lector univ. dr. Lucia Neagoe, de la Facultatea de Psihologie a Universității Pitești.
• Cenaclul Armonii Argeșene (varianta minimală online), coordonat de președintele Ligii Scriitorilor Români Filiala Argeș, dr. Adrian Mitroi, avându-l invitat pe poetul dr. Constantin Teodor Craifaleanu.
• Dezbaterea cu tema „Adolescență și pasiune” - proiectul cultural-educativ „Adolescență-entuziasm, libertate și înțelepciune”,  susținut de scriitorul și profesorul de filosofie George Badea, având-o invitată pe poeta Ioana Daniela Chițescu, elevă la Liceul Teoretic Ion Mihalache Topoloveni.
• Dialogul cu tema „Relația antrenor-sportiv” - proiectul „Olympic Gym Pitești cu Nicoleta Andrei”, coordonat de antrenoarea de balet și gimnastică ritmică Nicoleta Andrei.
💬Mai multe detalii despre evenimentele anunțate puteți afla accesând link-ul https://centrul-cultural-pitesti.ro/informare-11-15.../