Sambata, OCTOMBRIE 23, 2021

Concert de Crăciun, on-line pe pagina de facebook a Filarmonicii Pitești!

🎻Filarmonica Pitești organizează joi, 17 decembrie a.c., concertul simfonic de Crăciun, susținut de orchestra simfonică a instituției, dirijată de Tiberiu Dragoș Oprea.
🎺În program: Johann Strauss Jr./Richard Atzler – „Annen-Polka”,
Johann Strauss Jr. -  „Viață de artist”, „Vin, femei şi cântec”, „Jockey Polka”, „Rosen aus den Suden”, polcile „Trenul de agrement”, „Tunete și fulgere”, „La vânătoare”, „Tic-Tac”, Johann Strauss Jr./Josef Strauss – „Pizzicato-Polka” și Iosif Ivanovici – „Valurile Dunării”. De asemenea, pentru concertul de la finele acestui an, Filarmonica Pitești are în program și alte surprize muzicale pentru publicul său.
🎩Prim-dirijor al Filarmonicii Pitești și cofondator al instituției, Tiberiu Dragoș Oprea a fost dirijor al Teatrului Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” din București și este invitat permanent al Orchestrei de Cameră Radio, al Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” din Constanța, al Filarmonicii „George Enescu” din București, precum și al filarmonicilor din Timișoara, Râmnicu-Vâlcea, Ploiești, Bacău, Craiova, Oradea, Brașov, Cluj-Napoca și Arad. 
🎸În martie 2019, a dirijat, la Belgrad, concertul de închidere a celei de-a XX-a ediții a „Guitar Art Festival”, iar o lună mai târziu a fost invitat pentru o serie de concerte în capitala culturală europeană Matera. La începutul acestui an a repurtat succese extraordinare în Germania și Austria, cu ocazia unui turneu alături de New Vision Symphony Orchestra. Concertele s-au desfășurat sub emblema ”The very best of John Williams and Hans Zimmer”.
🎤De-a lungul activităţii sale, Tiberiu Oprea colaborează cu artişti instrumentişti renumiţi, precum: Valentin Gheorghiu, Cristina Anghelescu, Luiza Borac, Alexandru Tomescu, Gabriel Croitoru, Horia Mihail, Răzvan Suma, Răzvan Stoica, Mihai Ungureanu. De asemenea, a dirijat concerte în care au evoluat artişti de marcă: Bianca Ionescu, Daniela Vlădescu, Felicia Filip, Mediana Vlad, Alfredo Pascu, Cezar Ouatu, Ștefan Popov, Patricia Seymour ş.a
🎶Concertul va fi transmis on-line, de la ora 19:00, pe pagina de facebook a Filarmonicii Pitești: www.facebook.com/pitestifilarmonica.