Joi, MAI 28, 2020

Cinste eroilor români!

Ziua Eroilor, sărbătoare națională a românilor, celebrată în aceeași zi în care creștinii ortodocși cinstesc Înălțarea Domnului, ne unește, ca popor, în același gând de pioasă recunoștință față de eroii știuți și neștiuți ai neamului.
Garnizoana Pitești a organizat, astăzi, la Cimitirul Eroilor din Pitești, o ceremonie militară și religioasă de comemorare a celor care și-au dat viața pentru țară, intrând, astfel, în veșnicie, ca martiri ai ideii de libertate și unitate.
Într-un cadru solemn, în prezența oficialităților și a reprezentanților instituţiilor judeţene şi locale, au fost depuse coroane de flori la Monumentul Eroilor, iar slujba religioasă a fost completată de recitalul Corului Veteranilor „Mihai Viteazul” din Pitești.
Prezența membrilor Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități Argeș, precum și a militarilor răniți în teatrele de operații din Irak și Afganistan a sporit emoția momentului, la fel ca și gestul elevilor unor școli și licee piteștene, ce au adus buchete de flori la mormintele sfințite prin jertfa celor căzuți pe câmpurile de luptă, în apărarea pământului strămoșesc.
Ceremonialul s-a încheiat prin defilarea Gărzii de Onoare, pe acordurile Fanfarei Argeșul a Centrului Cultural Județean.
Glorie eternă eroilor neamului!